Do góry

Desery Przepis na:

Półksieżyce

Desery

Autor: Ikaa

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 169

Dodano: 28.08.2009

Odsłon: 5477

Łatwo się robi, bardzo smaczne, zachowują świeżość ok. 3 dni

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem

  2. Dodawać po jednym żółtku i łyżce maki (pomieszanej z proszkiem do pieczenia)

  3. Na końcu dodać kakao i ubita piane z białek

  4. Wylać ciasto na blachę i piec ok 18- 20 minut

  5. Jeszcze ciepłe ciasto posmarować lukrem: http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/lukier,25227

  6. Wykrawać szklanka półksiężyce

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 13 listopada 2009 świetnie by wyglądały na stole wigilijnym

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 02 września 2009 Robiłam takie daaawno temu na wigilię klasową ;) były całkiem niezłe :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 31 sierpnia 2009 jadłam kiedys i bardzo mi smakowały,napewno zrobię .pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń