Do góry

Desery Przepis na:

Pomarańcze w cieście

Przepis dnia 2008-04-09
Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 13329

Pomysł na deser.

Składniki

  • 6 pomarańczy
  • 4 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka mąk
  • masło lub olej do smażenia
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry. Żółtka oddzielić, białka ubić na sztywną pianę. Dodać roztrzepane żółtka i mąkę. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. W cieście maczać krążki pomarańczy i kłaść je na patelnię, na dobrze rozgrzany tłuszcz. Podawać gorące, posypane cukrem. Pomarańcze można zastąpić ananasami, gruszkami lub jabłkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń