Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 705
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 71
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 705
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 71
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180stC. Przygotowujemy blaszkę na muffinki i 12 papierowych papilotek. Do miski przesiewamy make, proszek do pieczenia i sól, cukier i mak.
W dzbanku roztrzepujemy widelcem jajka, a potem dodajemy mleko, masło i skórkę z pomarańczy oraz sok. Szybko i delikatnie mieszamy składniki suche z mokrymi na mniej-wiecej gładkie ciasto. Nie za długo!
Wkładamy ciasto do papilotek i pieczemy przez 20min, az beda ladnie wyrośnięte i złotawe.