Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami nie trzeba wiele wysiłku, aby zjeść coś smacznego. Pomidorowa przekąska jest właśnie z gatunku tych prostych, szybkich a jednocześnie smacznych potraw.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 458
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 458
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w grubsze plasterki. Czosnek pokroić w drobną kosteczkę, ser żółty w plasterki. Z chleba tostowego wyciąć foremką (taka do kruchych ciastek) dowolny kształt, np. serduszka. Grzanki posmarować delikatnie masłem, ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową, zapiekać kilka minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Na grzankach układać plasterek sera żółtego, następnie plaster pomidora posypanego solą, pieprzem i czosnkiem. Pomidora przykryć kolejną grzanką, ponownie dać plasterek sera żółtego, plasterek szynki, całość zakończyć plastrem pomidora (doprawionego przyprawami i posypanego czosnkiem).
Przekąski zapiekać w piekarniku, w temperaturze 180 stopni, do momentu gdy zauważymy, że ser zaczyna nam się lekko rozpuszczać. Podajemy na ciepło. Smacznego.