Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa z lanymi kluseczkami

Zupy

Autor: madziak

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1211

Dodano: 19.08.2009

Odsłon: 7018

Ulubiona zupa z dzieciństwa ;)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować wywar z warzyw i skrzydełka. Dodać kostkę rosołową.

  2. Gdy mieso i warzywa zmiękną dodac przecier pomidorowy (wg uznania). Doprawić solą i pieprzem.

  3. Do miseczki wbić jajko plus żółtko. Dodać dwie czubate łyżki mąki i odrobine soli. Wyrobić na jednolitą, dosyć gęstą mase.

  4. Do gotującej się pomidorowej, wlewamy cieńkim strumieniem ciasto, ciągle delikatnie mieszając zupe. Gotować minute, dwie. Gotową zupę posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra222 30 kwietnia 2012 Zupa normalna,tylko po co dodawać kostkę rosołową,skoro jest wywar mięsno-warzywny ?

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malenka35 24 października 2010 I juz mam pomysł na jutrzejszy obiadek *_*dzieki napewno jest pycha *_*

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oodziubusoo 18 grudnia 2009 Zupka pyszna a nawet powiem wiecej moj maz nie znosi pomidorowej a ta bardzo mu smakowala :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 08 września 2009 Jako dziecko często taką jadałem...PYCHOTKA!!!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 19 sierpnia 2009 pyszna! uwielbiam lane kluski w pomidorowce :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń