Do góry

Dania główne Przepis na:

pomidorowka

Dania główne

Autor: kentaky

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 53

Dodano: 22.09.2008

Odsłon: 755

pyszna zupa na podrobach z dodatkiem swiezych pomidorow, z lanym ciastem smakuje jak zadna , uwielbiana przez domwnikow i znajomych..

Składniki

  • srca kurze, zaladki kurze, garsta serc, garstka zoladkow
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pomidory umyj, wloz do garnka lub miski zalej wrzatkiem, odczekaj 5 minut i obierz ze skorki, zostaw 2 cale a reszte rozgniec i wrzuc na patelnie na rozgrzany olej, dus tak dlugo az odparuja w ten sposob uzyskasz koncentrat.Do sredniego garnka wloz umyte podroby , zalej zimna woda, dodaj warzywa, dopraw pieprzem i sola, jak sie wszystko ugotuje wyciagnij cedzakiem, pokroj marchewke w talarki, tak samo zrob z podrobami i wrzuc na wywar, dodaj zrobinego wlasnorecznie koncentratu, pokroj w talarki 2 pozostale pomidory i dodaj do wywaru, dopraw cukrem do smaku by ie byla za kwasna, dodaj smietany tak by nie zabielila zupy , przecisnij czosnek , pogotuj 5 minut a na sam koniec dodaj pokrojone listki bazylii, (jak nie masz zielonej mozesz dodac suszonej). Lane ciasto= 1 jajo, dosc spora lyzka maki sol, pieprz do smaku rozbeltaj w szklance , musi miec gestawa konsystencje - ja wylewam makaroniki na zupe ze strzykawki nr 5, rewelacjnie wygladaja na talerzu a na dokladke jest pyszn podczas ostatnich 5 minut gotowania- dekoruje zupe pietruszka zielona lub kporem - pycha.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: żąłądki

Zobacz więcej

Polecane przepisy: zaladki

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń