Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka ze świeżych pomidorów z własnej uprawy.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 810
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 810
Składniki
Do garnka wlać wodę, następnie dodać skrzydełka z kurczaka, marchewkę, pietruszkę oraz kostkę rosołową i gotować do miękkości mięska. Do osobnego garnka włożyć pomidory ( moje pomidory miałam z własnej działki )pokrojone na mniejsze kawałki i gotować na wolnym ogniu. Gotować tak długo, aż woda z nich odparuje, często mieszając, aby się nie przypaliły. Gdy wywar będzie gotowy i mięso oraz warzywa miękkie, wyciągamy je z wywaru. Następnie do wywaru dodajemy przetarte przez sito pomidory i jeszcze trochę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Potem obieramy mięso z kości i z powrotem dodajemy do zupy. Na końcu zupę zabielamy naturalnym jogurtem. Podajemy z makaronem - nitki, ryżem lub lanymi kluseczkami. Smacznego !!!