Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowy kapuśniaczek inaczej

Zupy

Autor: smallangel

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 268

Dodano: 09.09.2009

Odsłon: 3528

Była kapusta pekińska co kilka dni w lodówce leżała... były pomidorki co coraz to miększe się robiły... i mega zapas cebuli, bo promocja była, a męża wysłałam po 3szt... i teraz mam całe wiaderko cebuli w domu!!! I wyszła taka oto zupka :)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 5 cebul (pokrojonych w kostke) zeszklić na oliwie z oliwek, potem dodać z 1/4 posztatkowanej kapusty pekińskiej, do tego pokrojone w kosteczke pomidory, dusić, podlać wodą, czekać aż wszystko zmięknie.

  2. Dolać wody, do takiej ilości ile chcemy mieć zupy w garnku. Dodać dwie kostki rosołowe (ja dałam rosół warzywny, rosół drobiowy - z wygody kostki, a raczej by zaoszczędzić czas). Poczekać do zagotowania, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy

  3. Osobno ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać do zupy. Doprawić

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 12 czerwca 2011 Wygląda apetycznie :) A Mąż jaki ekonomiczny ;P

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń