Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowy krem z włoszczyzną

Zupy

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 27.01.2008

Odsłon: 2506

Pomidorówka smakuje wszystkim, poprawia humor i dodaje energii ! ! !

Składniki

  • pomidory w zalewie (całe lub pokrojone), 400 g
  • mrożona włoszczyzna (słupki), 1/2 paczki
  • cebula, 1 mała
  • czosnek, 2 duze ząbki
  • masło, 1 łyżka
  • woda, 1 l
  • słodka papryka w proszku, 1 łyżka
  • cuykier, 1 łyzka
  • sól i pieprz do smaku
  • kostka rosołowa, 2 kostki
  • biały chleb pokrojony w małą kostkę, 6 kromek
  • masło lub parmezan, 1 łyzka
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić czosnek i cebulę, usmażyć na maśle na złoto, dodać mrozoną wloszczyznę, dusić, mieszając kilka minut. Zalać wodą z kostkami rosołowymi, dodać pomidory z zalewą. Gotować okolo 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodać słodką paprykę, sól, cukier, pieprz do smaku. Wlać z powrotem do czystego garnka. Doprowadzić do wrzenia. W czasie, kiedy gotuje sie zupa, przygotować grzanki: na suchej patelni podgrzać, mieszając kostki chleba. Dodać masło, zmniejszyć ogień i podsmażać, az staną się złote. Gotowe, gorące grzanki dokładnie wymieszać z parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń