Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory faszerowane ryżem

Przekąski

Autor: novajulia

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 1192

Dodano: 12.04.2008

Odsłon: 2510

Sprawdza się jako przystawka, fajne na party, i jako dodatek do obiadu, lub jako mini kolacja ;)

Składniki

  • duże pomidory, 2 szt
  • ryż (może być brązowy), 1/2 szklanki
  • vegeta, wg smaku
  • kukurydza z puszki, 2 łyżeczki
  • olej, 1 łyżeczka
  • cebula, 1 malutka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować na sypko z vegetą. Pomidory przekroić w wysokości 1/4 - tak by powstała przykrywka. Wydrążyć środek. Cebulkę posiekać bardzo drobno. Na rozgrzany olej wrzucić środki z pomidora i posiekaną cebulkę - poddusić troszkę. Dodać ryż i kukurydzę - wymieszać. Ostudzić ryż. Pomidorki faszerować ryżem. Podawać na zimno. Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń