Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidory na ciepło

Dania główne

Autor: Asaja5686

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 57

Dodano: 09.01.2009

Odsłon: 465

trochę włoskiego smaku np do naszych ukochanych schabowych

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Układać w naczyniu żaroodpornym warstwami pomidory, ser, posmarować majonezem, posypać solą, pieprzem i ziołami następnie znów pomidory, ser itd. Najlepiej żeby naczynie było płaskie a warstwy tylko dwie. Zapiekać 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, podawać ciepłe jako dodatek do drugich dań mięsnych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń