Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory nadziewane serem feta

Przekąski

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 794 Ocena: 17659

Dodano: 08.08.2013

Odsłon: 2118

:)

Składniki

  • 4 pomidory
  • pół cebuli czosnkowej
  • pół cebuli czerwonej
  • 2 rzodkiewki
  • ser feta
  • 8 oliwek
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • pieprz
  • koperek
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebule i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Oliwki kroimy w talarki. Koperek drobno siekamy. Wszystko łączymy z serem feta i 2 łyżkami śmietany. Doprawiamy pieprzem. Pomidory umyć, osuszyć i odkroić czubki. Delikatnie, tak aby nie uszkodzić ścianek wydrążyć miąższ ,odwrócić aby osączyć z soku. Pomidory napełnić twarożkiem, przykryć odkrojonymi czubkami

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 10 sierpnia 2013 Bardzo ładne zdjęcie, a pomidorki aż się proszą, żeby je spróbować :) Chowam do książki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń