Do góry

Sałatki Przepis na:

Pomidory pod pierzynką

Sałatki

Autor: DIRT

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 1782

Dodano: 02.03.2008

Odsłon: 3212

Pomidory pod pierzynką

Składniki

  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • sól pieprz
  • ½ szklanki majonezu
  • ½ szklanki śmietany 18%
  • 4-5 ząbków czosnku
  • szczypiorek
  • 10-15 dag żółtego sera
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić ostrym nożem w plastry. Następnie ułożyć je na półmisku, posypać solą i pieprzem. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do tego zmiażdżony czosnek. Całość wymieszać i powstałym sosem zalać pomidory. Szczypiorek umyć i osuszyć. Następnie pokroić i posypać nim sos. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i posypać nim warstwę szczypiorku. Schłodzić w lodówce. Sałatka idealna jako dodatek do mięsa z grilla. Smacznego !!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

socharena 21 maja 2008 Świetna, błyskawiczna sałatka.SUPER!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń