Do góry

Przetwory Przepis na:

Pomidory w zalewie bazyliowej

Przetwory

Autor: kazimierz

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 182

Dodano: 03.08.2014

Odsłon: 6155

Pomidory z własnej uprawy, przepis wygrzebany gdzieś z internetu, nieco zmodyfikowany i oto fajna propozycja na zdrowe pomidory na zimowe dni.

Składniki

  • około 3 kg pomidorów
  • ZALEWA:
  • 2 litry wody
  • 3 łyżki soli
  • DODATKOWO DO KAŻDEGO SŁOIKA
  • 1 łyżeczka bazykii
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidory dokładnie umyć, jeżeli są małe to nie kroimy, jeśli duże to można pokroić w ćwiartki.
    Pomidory, które wkładamy w całości należy nakłuć wykałaczką przynajmniej w dwóch miejscach.
    Słoiki myjemy i wkładamy do nich przygotowane pomidory.
    Do każdego słoika dodajemy, bazylię, czosnek, natkę pietruszki.

    Wodę z solą wymieszać i zalać przygotowane pomidory w słoikach (zimna zalewa). Zakręcić.
    Pasteryzować około 15 minut.

  2. W razie wątpliwości zapraszam na moją stronę:
    www.kazimierz.herobo.com

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń