Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory z nadzieniem mięsnym

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 28.03.2008

Odsłon: 2120

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 6 dużych, mięsistych pomidorów
  • 50 dag mieszanego mięsa mielonego
  • gotowa przyprawa do mięsa mielonego
  • 3 łyżki oliwy
  • ugotowany kalafior
  • sól, biały pieprz
  • świeża bazylia
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem ściąć wierzchy. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Mielone mięso wymieszać z przyprywą, doprawić solą oraz pieprzem. Wnętrza pomidorów wypełnić masą z mięsa i ponownie przykryć odciętym wierzchem. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, układać w nim faszerowane pomidory. Piec w temp. 220° C. Gotową potrawę udekorować na półmisku różyczkami kalafiora i listkami bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń