Do góry

Przekąski Przepis na:

pomidory z sosem koperkowym

Przekąski

Autor: jowita

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 109

Dodano: 21.08.2008

Odsłon: 1575

świetny dodatek do grilowanego mięsa, przystawka do dań i jako pyszna zakąska

Składniki

  • 4 średnie pomidory, 4 szt
  • łyżka majonezu, 1 łyżka
  • ok.2 ząbków czosnku, jak któ lubi, 2 ząbki
  • ok. 100 gram jogurtu, np grecki ale naturalny też może być, 1/2 kubka jogurtu
  • posiekany koperek, 1 łyżka
  • sól, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki, jak są większe to na mniejsze kawałki, ułożyć na salaterce lub nawet na głebokim talerzu. W kubku wymieszać majonez z solą, koperkiem i wysiśniętym czosnkiem. Takim sosem polać pokrojone pomidory i gotowe. Pycha.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jowita 22 sierpnia 2011 oczywiście do majonezu dodaję jogurt i pozostałe inne składniki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 07 sierpnia 2009 Bardzo smaczny dodatek do placków ziemniaczanych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń