Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szybką kolację lub awaryjna potrawa na przyjęcie nieoczekiwanych gości
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Bułkę (warto wykorzystać czerstwą) pokroić na dosyć grube kromki. Usunąć miękkie środki, pozostawiając ok. 1-2 cm warstwę miąższu przy skórce (pozostały ususzyć w piekarniku, potem zetrzeć na bułkę tartą)
Na dużej patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Na rozgrzany tłuszcz włożyć przygotowane koła z bułki. Usmażyć je na złoty kolor z jednej strony, obrócić na drugą. Do środka każdego koła wbić jajko. Smażyć do momentu, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną jeszcze płynne (można na chwilę nakryć przykrywką). Oprószyć solą i pieprzem
Talerze wyłorzyć liśmi sałaty, łopatką ostrożnie zdjąć grzanki i ułożyć na talerzach. Każdą porcję dekorować pokrojonymi na połówki pomidorkami oraz natką i szczypiorem. Od razu podawać