Do góry

Desery Przepis na:

Poncz „Lodowa Łapa”

Desery

Autor: renata12

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 15

Dodano: 26.10.2009

Odsłon: 5350

pyszne

Składniki

  • żelki Haribo Złote Misie
  • soki: wiśniowy, jabłkowy, porzeczkowy, z owoców cytrusowych
  • dwie foliowe rękawiczki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do foliowych rękawiczek wrzucamy żelki Haribo Złote Misie. Do jednej z nich wlewamy sok jabłkowy, a do drugiej wiśniowy. Rękawice wiążemy i wkładamy na kilka godzin do zamrażalnika, by „łapy” zamarzły. Do dużej przezroczystej miski wlewamy sok z czarnej porzeczki i dodajemy do niego pokrojone owoce. Kiedy sok w rękawiczkach zamarznie, wyjmujemy je z zamrażalnika. Oczyszczone z folii „Lodowe łapy” wrzucamy do przygotowanego wcześniej czarnego ponczu. Pływające łapy będą powoli rozpuszczać się w soku z owocami, uwalniając zamrożone żelki, z każdą chwilą wzbogacając smak magicznej mikstury.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 26 października 2009 Taka mała prośba: nie kopiuj tak na chama słowo w słowo przepisów z innych stron. To samo tyczy się zdjęć. Jeśli masz jakiś sprawdzony przez siebie przepis, to opisz go własnymi słowami, daj swoje zdjęcie. Smaker i tak już "cieszy" się fatalną opinią w sieci przez takich kopiarzy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń