Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 170
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 170
Składniki
Ziemniaki i marchew obrac, pokroic w talarki. Lekko podgotowac, tak, aby warzywa nie byly zbyt miekkie. Ja robie to w parowarze przez ok. 12 min.
Cukinie umyc i pokroic w poltalarki o grubosci ok. 5 mm. Papryke rowniez umyc i pokroic w paski. Cebule niezbyt drobno posiekac. Pomidory i ser feta pokroic w niezbyt drobna kostke.
Do oliwy dodac ziola i przecisniety przez praske czosnek, dokladnie wymieszac.
Ziemniaki, marchew, cukinie, papryke oraz cebule wsypac do naczynia dodac sol do smaku (uwaga ! ser feta tez jest slony!!!) nastepnie dodac polowe przygotowanej oliwy z ziolami i czosnkiem i dokladnie wymieszac.
nastepnie dodac ser feta i delikatnie wymieszac, calosc posypac pokrojonymi w kostke pomidorami i polac druga polowa oliwy.
Piec ok. 30 min. w temp. 180 st. C (piekarnik bez termoobiegu).Podawac jako danie glowne lub jako przystawka do grilowanego miesa.