Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OBŁĘDNIE, pyszne czekoladowe ciasto. Wilgotne, mięciutkie przełożone dżemem porzeczkowym i dwoma masami. Od dziś moje najlepsze... ulubione. Dosłownie można się w nim ,,zakochać". Przepis z internetu, ilość składników dobrałam wg swoich potrzeb.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14646
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14646
Składniki
Polewa do ciasta czekoladowego: Wszystko zagotować, do rozpuszczenia składników i wystudzić. Białka ubić mikserem na sztywną pianę, dodać cukier, po jednym żółtku. Następnie wlać powoli wystudzoną masę kakową, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Przelać do formy o rozm. 20x36cm., wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180'C ok. 45 min. Po wystudzeniu, wyjąć i przekroić ciasto na 2 blaty.
Masa serowa: Masło lub margarynę utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru i 2 łyżkami cukru waniliowego. Następnie dodawać po łyżce ser cały czas mieszając.
Masa śmietanowa: Do miski wlać śmietanę, 1 łyżkęcukru , śmietan-fixy. Wszystko ubić na sztywno.
Przełożenie: Ciasto-dżem-masa serowa-ciasto-dżem-masa śmietanowa-starta czekolada