Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca potrawka w stylu meksykańskim z fasolką czerwoną. Można ją podawać z plackami tortilla lub pieczywem. U mnie potrawka podana z kluseczkami gnocchi.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Mięso kroimy w duże kawałki 2 x 2cm. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Papryki czyścimy z gniazd, myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Fasolę osączamy.
Mięso oprószamy mąką i podsmażamy partiami na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż zbrązowieje. Przekładamy do większego rondla. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem, gdy się zeszklą przekładamy do mięsa. Mięso zalewamy bulionem, pomidorami i dusimy pod przykryciem około godziny. Następnie do garnka dodajemy marchew i paprykę i dusimy kolejne 30 minut (aż mięso będzie miękkie). Pod koniec dodajemy fasolę i doprawiamy do smaku sosem tabasco, solą i pieprzem. Smacznego!