Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na słodko;) Masło orzechowe nie tylko na kanapki:)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Pierś kroimy na paski lub w kostkę. W miseczce lekko skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem, imbirem i przeciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na chwilę. Smażymy na patelni. Gdy pierś jest gotowa zalewamy bulionem, chwilę gotujemy, dodajemy sos sojowy i masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, aby z masła nie powstały grudki. Zaciągamy na koniec śmietanką i wrzucamy mieszankę marchwi i groszku. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.