Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka śliwkowo- pieczarkowa

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20659

Dodano: 20.04.2009

Odsłon: 2215

Szybka i ciekawa w smaku potrawka. Spróbuj przyrządzić-to banalne- i doświadcz tego połączenia smaków.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Niewielką ilość tłuszczu rozgrzej na patelni, usmaż pieczarki na złoty kolor.

  2. Śliwki umyj, namocz w ciepłej wodzie, następnie je rozgotuj. Rozgotowane śliwki przetrzyj przez druciane sitko.

  3. Otrzymany przecier śliwkowy wymieszaj z plasterkami pieczarek. Oprósz niewielką ilością mąki.

  4. Mieszając powoli dolewaj niewielkie ilości wina. Duś kila minut nie przestając mieszać.

  5. Otrzymaną potrawkę przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką.

  6. Podaj z ryżem lub kaszą i sałatą w sosie śmietanowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń