Do góry

Przekąski Przepis na:

potrawka z bakulazanem

Przekąski

Autor: kaa_1971

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 4

Dodano: 29.11.2009

Odsłon: 276

Spaghetti z bakłażanem, pomidorem i czosnkiem - sposób przygotowania Bakłażany kroimy w grube plastry i odstawiamy. Smażymy na oleju, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. W tym samym czasie w rondelku szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy sparzone, obrane ze skórki pomidory, drobno pokrojony czosnek i ewentualnie oregano i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy bakłażany. Ugotowane al dente spaghetti mieszamy z sosem i posypujemy serem.

Składniki

  • spaghetti, 50 dag
  • bakłażan, 2 mniejsze lub 1 duży
  • miękkie pomidiry, 4
  • cebula, 1
  • czosnek, 1 ząbek
  • oregno, (niekoniecznie)
  • parmezan lub inny tarty ser
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Spaghetti z bakłażanem, pomidorem i czosnkiem - sposób przygotowania Bakłażany kroimy w grube plastry i odstawiamy. Smażymy na oleju, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. W tym samym czasie w rondelku szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy sparzone, obrane ze skórki pomidory, drobno pokrojony czosnek i ewentualnie oregano i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy bakłażany. Ugotowane al dente spaghetti mieszamy z sosem i posypujemy serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń