Do góry

Przekąski Przepis na:

Potrawka z borowikami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 04.04.2008

Odsłon: 2300

Porcja - 320 kcal

Składniki

  • 80 dag borowików lub innych grzybów leśnych
  • 2 pomidory
  • 4 szalotki lub 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • natka pietruszki,
  • 5 dag masła
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić z piasku i ściółki leśnej. Umyć i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, oblać zimną wodą, a następnie zdjąć z nich skórkę. Miąższ pomidorów pokroić w drobną kostkę. Cebulki umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Na dużą patelnię lub do dużego garnka wlać oliwę, lekko podgrzać. Wrzucić cebulkę, podsmażać kilka minut. Następnie dodać grzyby i dusić około 15 minut. Przyprawić, dodać masło, pokrojonego pomidora. Dusić jeszcze około 10 minut. Na koniec posypać potrawę drobno posiekaną natką pietruszki. Podawać w miseczkach. Do grzybów można podać grzanki zapiekane z masłem czosnkowym lub z żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń