Do góry

Przekąski Przepis na:

Potrawka z indyka i papryki

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6193

Dodano: 22.08.2009

Odsłon: 20410

zapraszam na kolację

Składniki

  • 1/2 kg mięsa z piersi indyka
  • olej do smażenia
  • sól, papryka ostra,oregano, bazylia
  • cebula 1 szt.
  • biała papryka 5 szt.
  • suszone pomidory z oliwy -5 szt.
  • duży kubek śmietany kwaśnej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroic w grubą kostkę ( jak na gulasz), posolić i obsmażyć aż złapie kolor.

  2. Do mięsa dołożyć- cebulę w kostkę, paprykę w półkrążki szer. 1 cm, pomidory w kostkę - całość doprawić i smażyć około 5 min na dużym ogniu mieszając.

  3. Zawartość patelni wzbogacić śmietaną i wciąż smażyć a właściciwe dusić na dużym ogniu przez kolejne 5-10 min.

  4. Danie smacznie się komponuje z ryżem lub kaszą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 13 stycznia 2010 można tez usmażyć na oliwie z oliwek - będzie najzdrowiej

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tortilka 07 stycznia 2010 Proponuje jogurt grecki zamiast smietany-pyszny i zdrowy!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 07 stycznia 2010 Robie podobne ,czasem z kurczaka, ale smaże na margarynie i masełku. Wówczas nabiera nie tylko kolorów, ale także pięknego zapachu. Od jakiegoś czasu odeszłam od oleju i bardzo na tym smakowo i zapachowo zyskały potrawy, a jeżeli idzie o zdrowie, to nie jest to przygotowanie bardziej szkodliwe.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń