Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z indyka (zupełnie klasyczna)

Przepis dnia 2009-06-11
Dania główne

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 08.06.2009

Odsłon: 9056

Doskonałe danie dla całej rodziny.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso z rosołu podzielić na kawałki, odłożyć na bok. W garnku rozgrzać masło, dodać mąkę i smażyć, by straciła smak surowizny (nie złocić!), powoli i stopniowo dodawać zimny (nie będzie klusek) rosół, tak, by odiagnąć kremową, półpłynną kosystencję. Dodać sok z cytryny, cukier i rodzynki. Gdy lekko napęcznieją, dodać mięso, aby się zagrzało w sosie.

  2. Podawać z ryżem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń