Do góry

Przekąski Przepis na:

Potrawka z jarzynami

Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 13.11.2009

Odsłon: 9198

Smaczne danie jednogarnkowe, łatwe w wykonaniu.

Składniki

  • mięso mielone, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt (duża)
  • seler, 1 szt
  • marchew, 2-3 szt
  • korzeń pietruszki, 1 szt
  • kartofle, 3-4 szt
  • groszek, 1 puszka
  • pomidory, 1 puszka
  • papryka (świeża lub konserwowa), 1 szt
  • pieprz, sól, odrobina cukru, ziele angielskie, liść laurowy, zioła prowansalskie, do smaku
  • olej, do podsmażenia mięsa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostke cebulę, zeszklić. Dodać pomidory w puszce, potem pokrojone w kostke jarzyny (seler, marchew,pietruszkę i kartofle), gdy zaczną mieknąć, dodać pokrojoną paprykę, nastepnie groszek i przyprawy. Podawać gorące.

  2. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 08 kwietnia 2011 Pyszne,danie i szybkie,robię w wersji bez ziemniaków bo niezbyt je lubię.Piąteczka.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 13 listopada 2009 Można, ale jak dla mnie wystarczą już te kartofle... ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 13 listopada 2009 Pyszne i szybkie - też czasami takie robimy i podajemy z ryżem.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń