Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby leśne możemy zastąpić pieczarkami. Danie jest proste i pyszne. Serwuję je z ryżem lub gotowanymi ziemniaczkami.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 98
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 301
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 98
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 301
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy i kroimy na paski. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i ziołami prowansalskimi. Polewamy oliwą - całość dokładnie mieszamy. Grzyby kroimy na kawałki, cebulę w półplasterki lub kostkę, czosnek siekamy.
Fileta z kurczaka podsmażamy i odkładamy na talerz. Następnie podsmażamy grzyby - odkładamy na talerz. Na samym końcu podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy do niej podsmażonego fileta z kurczaka i grzyby. Całość mieszamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku i chwilę dusimy. Podajemy z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.