Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zwana potrawka z kurczaka ale w innej zielonej wersji. Potrawka jest dobrym pomysłem na wykorzystanie gotowanego mięsa z kurczaka z rosołu. Delikatny biały sos z dodatkiem brokułów nada zwykłemu daniu trochę wyrazu. Świetna propozycja dla maluchów.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Wykonanie: 1.Brokuły oczyścić i zblanszować. Połowę odcedzonych brokułów zmiksować blenderem, a resztę odłożyć. 2.W rondelku rozpuścić masło ale tak żeby się nie przypaliło. 3.Dodać mąkę i energicznie mieszać aż do dokładnego połączenia się składników. 4.Małymi porcjami wlewać rosół i energicznie po każdej mieszać. 5.Gdy sos osiągnie odpowiednią konsystencję dodać sok z cytryny do smaku. 6.Zdjąć z gazu i dodać zmiksowane brokuły. 7.Podawać z ryżem, mięsem z kurczaka i cząstkami brokułów.