Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, smaczne i łatwe
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Kurczaka pokroić w kawałeczki i podsmażyć. Przełożyć do garnka.
Pokrojone w kosteczkę pieczarki, utartą marchewkę (na dużych oczkach) i cebulkę - kolejno podsmażyć i przełożyć do garnka.
Podlać gorącą wodą z dodatkiem przyprawy do kurczaka i rozrobionej kostki rosołowej. Poddusić ok 20 min.
Zrobić zawiesinę ze śmietany i mąki - rozprowadzić w wywarze. Całość chwilkę pogotować, można ewentualnie przyprawić jeszcze przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć ryż i polać potrawką lub wymieszać w garnku i podawać.
Smacznego ;)