Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem

Dania główne

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2155

Dodano: 23.07.2009

Odsłon: 4004

Jak dobra komedia - lekko, prosto i ... smacznie

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyć mięso, obrać z błon, ścięgien, itp. Pokroić na cieniutkie plasterki w poprzek włókien.

  2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę - wrzucić na patelnię, polać oliwą i zeszklić. Dodać pokrojone mięso i zasmażać razem ok. 4 minut

  3. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać zioła - wymieszać. Zalać śmietaną i wsypać puszkę odsączonego groszku. Chwilę dusić pod przykryciem.

  4. Podawać z ziemniakami i glazurowaną marchewką (patrz przepis na moim profilu - poniżej)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 10 listopada 2009 Dzisiaj na obiad zrobiłam Twoją potrawke, tylko dodałam jeszcze kurkume i cuurry i wyszła wyśmienita. Dzięki i pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń