Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dobra komedia - lekko, prosto i ... smacznie
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 120
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 120
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Umyć mięso, obrać z błon, ścięgien, itp. Pokroić na cieniutkie plasterki w poprzek włókien.
Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę - wrzucić na patelnię, polać oliwą i zeszklić. Dodać pokrojone mięso i zasmażać razem ok. 4 minut
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać zioła - wymieszać. Zalać śmietaną i wsypać puszkę odsączonego groszku. Chwilę dusić pod przykryciem.
Podawać z ziemniakami i glazurowaną marchewką (patrz przepis na moim profilu - poniżej)