Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem pogoda nie rozpieszcza często robię to właśnie danie. Ogórki kiszone nadają mu niecodzienny smak
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 832
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 832
Składniki
Obraną z łubin cebulę pokrój w piórka. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Cebulę i kiełbasę podsmaż na tłuszczu. Gdy kiełbasa się ładnie zrumieni dodaj pokrojone w plastry pieczarki i marchew (startą na tarce). Poczekaj aż pieczarki odparują nadmiar wody. Do potrawy dodaj starte na tarce ogórki. Dodaj groszek i koncentrat. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podlej trochę wodą. Duś pod przykryciem ok. 15 minut.