Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z serc drobiowych

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 957

Dodano: 03.11.2010

Odsłon: 9782

Coś innego, coś dobrego.

Składniki

  • Serca drobiowe, 80 dkg
  • cebula suszona, 3 łyżeczki
  • papryka słodka w proszku, 1 łyżeczka
  • pieprz mielony, 1/2 łyżeczki
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1 łyżeczka
  • liść laurowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 3 ziarenka
  • jarzynka / vegeta, 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • mleko, 1/2 szkl.
  • mąka, 1 czubata łyżka
  • natka pietruszki posiekana, 1 łyżka
  • sól, maggi, do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Serca opłukać, przekroić każde na pół. Podsmażyć na oliwie ok. 15 minut. Zalać wodą tak, żeby były przykryte. Dodać cebulę, paprykę, czosnek, pieprz, liść, ziele i jarzynkę - dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 2-2,5 godziny, uzupełniając od czasu do czasu poziom wody.

  2. Pod koniec, gdy serca zmiękną, a połowa wody odparuje, dodać mąkę rozrobioną w mleku z kilkoma łyżkami powstałego sosu oraz natkę i pogotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku.

  3. Pyszne zarówno z pieczywem, jak i z ziemniakami, ryżem, kaszami i makaronem.

  4. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń