Do góry

Dania główne Przepis na:

potrawka z żołądków

Dania główne

Autor: palooka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 332

Dodano: 15.12.2009

Odsłon: 2433

Fajna potrawka na imprezę jako urozmaicenie.

Składniki

  • żołądki, 1kg
  • pieczarki, 1/2 kg
  • cebule, 3
  • pomidory w puszce, 2
  • przyprawy, sól, majeranek, pieprz, papryka ostra
  • koperek swieży
  • 2 łyzki koncentratu pomidorowego
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotuję żołądki do miękkości, następnie kroję je na drobne kawałki.Wywar z żołądków zostawiam

  2. Następnie na oleju smażę cebule, pieczarki, każdy kroi cebule i pieczarki według uznania. Następnie wrzucam do tego wywaru wszystko czyli żołądki, cebulę, pieczarki, kiedy trochę się to pogotuje wrzucam pomidory w puszcze najlepiej bez skóry.. Ja zawsze jeszcze dodaje trochę koncentratu pomidorowego dla koloru. i na końcu dodaje przyprawy. Gotuje to na małym ogniu przez jakiś czas kiedy wszystko będzie miękkie. Mozna zaklepać mąką jeśli jest za rzadka potrawa, ja tego nie robię.

  3. mam podane duze wielkości tej potrawy, bo robiłam na imprezę. Potrawkę można zmniejszyć o połowę. życze smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paola1984 18 marca 2010 Uwielbiam żołądki i napewno wypróbuję ten przepis!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń