Do góry

Przetwory Przepis na:

powidla

Przetwory

Autor: Stefa77

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 35

Dodano: 07.04.2008

Odsłon: 4819

Aby nie przypalaly sie powidla

Składniki

  • sliwki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umiesc garnek z wydrelowanymi śliwkami na starej patelni wiekszej od dna garnka.Na patelnie nasyp warstwe piasku ok 1 cm.Umiesc to na najmniejszym palniku.Mieszaj co kilka godzin az zgestnieją.Pod koniec dodaj cukru wg smaPowidla muszą być gęste i czasem takie smażenie trwa 2,3 dni.Ale warto!.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń