Do góry

Przetwory Przepis na:

powidla sliwkowe

Przetwory

Autor: robinia

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 09.09.2009

Odsłon: 3199

doskonale do ciasta naleśników i kanapek

Składniki

  • sliwki najlepiej wegierki, 2,50 kg
  • landrynki owocowe, 1 opakowanie
  • woda, 100 ml
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śliwki wydrylować do garnka wlać wodę dodać śliwki rozgotować następnie przetrzeć przez sito wlać przecier do garnka dodać landryny smażyć mieszając żeby się nie przypaliły do momentu aż będą geste

  2. następnie przelozyc do słoików dla pewności można krotko zapasteryzować

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń