Do góry

Desery Przepis na:

Powiew tropiku

Desery

Autor: miciunia

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 956

Dodano: 31.10.2009

Odsłon: 8945

Niebiansko smaczne :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Make wymieszac dobrze (zmiksowac) z woda mineralna. Powinno powstac ciasto gesciejsze od nalesnikowego.

  2. Krazki ananasa pokroic na 3 czesci, banany najlepiej na plastry.

  3. W garnku rozgrzac olej, powinien byc bardzo goracy. Owoce obtaczac w ciescie i smazyc na zloty kolor. Osaczyc z tluszczu na papierowych recznikach.

  4. Przygotowac sos kokosowy. Mleko kokosowe gotowac z cukrem do momentu az czesc plynu odparuje i sos zgestnieje ( mozna dodac odrobine slodkiej smietany).

  5. Gotowy sos wylac na talerzyki, na nim ulozyc usmazone owoce, posypac po wierzchu cukrem pudrem i cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lubiesuperzjesc 23 lutego 2010 Tez robię często banany czy ananasy w cieście, jednak podaję je z sosem z prażonego sezamu i miodu na ciepło (sezam prażyć na patelni i dodać do rozgrzanego miodu [wkładam miseczkę z miodem do gorącej wody aż się zagrzeje])

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 31 października 2009 Też czasem robię banany w cieście, ale wg trochę innego przepisu :) bardzo ciekawy pomysł z tym sosem kokosowym, musi być przepyszne :) nie ma to jak zrobić sobie Hawaje w kuchni, zwłaszcza o tej porze roku :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń