Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto miękkie w środku a z zewnątrz chrupiące :)
...ale pyszny.
Odsłon: 600
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
...ale pyszny.
Odsłon: 600
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
Składniki
mąkę mieszamy z solą,drożdżami i oregano.Dodajemy jajko i łyżke oliwy.Nasrępnie powoli wlewamy wode ciągle wyrabiając ciasto.kiedy będzie już sprężyste dodajemy reszte oliwy i wyrabiamy ok.2 min.czekamy ok.30 min aż wyrośnie.W tym czasie robimy sos.zeszklić cebulke,dodać pomidory.kiedy sos zgęstnieje dodajemy czosnek i zioła.Ciasto układamy na wysmarowanej oliwą blaszce i smaryjemy sosem.kładziemy ulubione składniki (jeszcze bez sera) i pieczemy 12min. w piekariniku 240 stopni.potem posypujemy serem i zmniejszamy temp.do 210 stopni.pieczemy jeszcze 10 min.Smacznego !!!!!