Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Skórkę z pomarańczy, cukier, sok, mleko i olej mieszam. Dodaję jajka i miksuję. Wsypuję mąkę, proszek, sodę i szczyptę soli, znów miksuję. Przekładam ciasto do formy.
Piekę je godzinę w 180 st . C. Gdy wystygnie, kroję w poprzek, przekładam dżemem i ewentualnie posypuję cukrem pudrem.