Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w samu ciasto, które wykonany w kilka chwil.
Polecam.
Odsłon: 696
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36140
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 203
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 696
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36140
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 203
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 351
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temp. pokojową. Mąkę przesiewamy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z solą i cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas miksując. Na koniec dodajemy suche składniki, miksujemy do połączenia. Formę ( u mnie tortownica o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto. Na wierzchu układamy truskawki. Składniki na kruszonkę przekładamy do miseczki i łączymy do uzyskania grudkowej konsystencji, obsypujemy nią ułożone na wierzchu truskawki. Ciasto wstawiamy do piekarnika na 40 min. i pieczemy w temp. 180 C. Smacznego.