Do góry

Dania główne Przepis na:

Proste faszerowane papryki

Dania główne

Autor: StrawberryHimmel

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 318

Dodano: 11.11.2016

Odsłon: 329

gotowa kasza z soczewica idealnie komponuje się z papryką

Składniki

  • 6 papryk (3 czerwone, 3 żółte)
  • Cebula biała
  • czosnek
  • por
  • marchew
  • dynia mała
  • kasza z soczewicą firmy: melvit
  • przyprawa kamis suszone pomidory z czosnkiem i bazylia
  • parmezan
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie pieczarki jak zostaną w lodówce
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sparzyć papryki we wrzątku około 8 min. W między czasie ugotuj w osolonej wodzie 2 woreczki kaszy z soczewicy około 10 min. Na patelni podsmaż cebulę z czosnkiem (opcjonalnie pieczarki) ja ich nie dałam oraz por przypraw to odrobiną soli i pieprzem. Smaż do miękkości. Dynię oraz marchewkę pokrój w kostkę i gotuj w bulionie (kostka rosołowa) około 15 min.

  2. Wszystko wymieszaj tzn. dynię i marchew odcedzoną z kaszą i cebulą z por dodaj przyprawę z suszonych pomidorów (można dodać natkę pietruszki) i wymieszaj. Taki farsz nakładaj do papryk. na wierch starkuj parmezan i zamknij wieczko ogonkiem. Wstaw do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30-40 min w piekarniku 180 stopni góra/ dół

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń