Do góry

Przekąski Przepis na:

PROZIAKI Z MASŁEM CZOSNKOWYM !

Przekąski

Autor: antena27

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 85

Dodano: 18.09.2008

Odsłon: 33745

Polecam to jest bardzo tradycyjny przepis!

Składniki

  • cukier kryształ 1 łyżka lub więcej (w/g uznania)
  • soda czyszczona 1 łyżka lub więcej (w/g uznania)
  • mąka pszenna 1 kg
  • zsiadłe mleko lub kefir 0.5 L
  • sól 1 według uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Rozwałkować ciasto grubość około 1 cm-3/4cm wycinać foremką okrągłe/kwadratowe placki i piec na suchej patelni (lub kładziemy na blachę kuchni węglowej) z każdej strony po 3-4 min., pilnując aby się nie przypaliły. Najlepsze są gorące z masłem czosnkowym. Smacznego!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niva 11 listopada 2013 jak dla mnie najlepszy ten przepis na proziaki z wszystkich w Smakerze

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Waldamer 13 lipca 2013 Smak z domu. Wieczorem, jak ogień w kuchni przygasł mama robiła "placki na sodzie" (tak nazywaliśmy te placki). Zapach i smak pozostał do dzisiaj.
A soli dodajemy "do smaku".

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

okej 25 lutego 2009 ile soli dodac? mniej wiecej? 1 lyzeczka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dreamer 31 stycznia 2009 pamiętam jak moja babcia robiła proziaki-pieczone na kuchni węglowej!!pychota jak się je posmaruje dżemem i do tego szklanka mleka:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ankap 03 listopada 2008 dobra rzecz,pychota.Wyprobowalam i polecam...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń