Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z kaszy
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 187
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 235
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 415
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 187
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 235
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Kaszę namocz w szklance wody. Zagotuj 3 szklanki wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Dodaj napęczniałą kaszę i gotuj aż się rozklei. Następnie rozsmaruj ją równą warstwą (około 1,5 cm) na zwilżonym zimną wodą półmisku porcelanowym. Pozostaw do zastygnięcia. 2. Pieczarki umyj, pokrój w grube plastry. Zrumień na połowie oleju, posól. Ser pokrój w paski długości ok. 4 cm. Sałatę podziel na liście. 3. Kaszę pokrój w prostokąty 4x5 cm. Każdy posmaruj ketchupem. Na połowie prostokątów ułóż ser, pieczarki cebulki. Przykryj resztą prostokątów. Ewentualnie zepnij wykałaczką. Ułóż na sałacie. Skrop olejem doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. 1 porcja: 251 kcal.