Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z karpatkowym kremem i nie tylko.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie nierówne części Mniejszą część rozkładamy na blaszce o wym.25x35 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp,180st.C przez ok.20min. Upieczone wyciągnąć z blachy.
Wystygniętą blachę natłuścić i rozłożyć drugą część ciasta. Rozsmarować na nim marmoladę.
Ubić białka i do sztywnej piany dodać cukier, kisiel i wymieszać. Wyłożyć na marmoladę.
Ciasto wsrawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok.40 minut. 5 Na ciasto z pianką wyłożyć krem przygotowany w/g przepisu na opakowaniu i przykryć drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!