Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 50
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 150
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 50
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 150
Składniki
Z podanych składników upiec trzy biszkopty w temp. 170 st. przez ok. 25 minut.
Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić w kostkę,dusić z cukrem. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać galaretkę wiśniową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody do drugiej agrestową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody.
Masa budyniowa: W 1/2 szkl. mleka rozmieszać budynie, resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń. Ostudzić, utrzeć z margaryną.
Przekładanie: jasny biszkopt posmarować częścią masy budyniowej, wyłożyć masę jabłkową z galaretką wiśniową, przykryć biszkoptem kakaowym. Posmarować masą budyniową (zostawić trochę do dekoracji), wyłożyć masę jabłkową z galaretką agrestową. Przykryć różowym biszkoptem. Dowolnie udekorować.