Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser potrafi zaskoczyć niejedno podniebienie, jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Truskawki kroimy na 2 lub 4 części, najlepiej aby były jeszcze nie całkiem rozmrożone.
Śmietanę + śmietanfixy ubijamy mikserem aby uzyskać bitą śmietanę. Uwaga - nie dodajemy cukru!
Bezy (wszystkie oprócz jednej) kruszymy na drobno.
W płaskim, przezroczystym półmisku kładziemy dość cienkie warstwy: 1) pokruszone bezy, 2) bita śmietana, 3) pokrojone truskawki 4) bita śmietana, 5) pokrojone truskawki, 6) bita śmietana, 7) pokruszone bezy. Na wierzchu położyć całą bezę i włożyć do lodówki na około godzinę. Podawać schłodzone.