Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekładaniec z mozarellą.

Przekąski

Autor: Kajsa_z_Vargaby

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano: 30.03.2009

Odsłon: 6348

Oryginalny smak.

Składniki

  • mozarella, 3 opak.100g
  • pomidory, średnie, 3
  • Szynka parmeńska, 150g
  • maggi, 1/3 szkl.
  • ocet vinaigre z malin, 1/3 szkl.
  • bagietki czosnkowe, 2 szt.
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mozarelle i pomidory pokroić w plastry. Ocet i maggi wymieszać w salaterce.

  2. Mozarelle namoczyć w "sosie".

  3. Układać wszystko warstwami na talerzu. Najpierw mozarella, następnie szynka zwinięta w rulonik, a na końcu plaster pomidora.

  4. Podawać z gorącą bagietką czosnkową lub ziołową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń