Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pożywna zupa z młodych buraczków. Można ją przygotować z jajkiem albo z młodymi ziemniakami.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Buraczki razem z liśćmi dokładnie opłukać i drobno pokroić. Drobno pokroić cebulę, posolić i wygnieść, tak aby puściła sok (dzięki temu będzie mniej ostra) Roztopić większość masła w dużym garnku, i wrzucić cebulę. Smażyć aż się zeszkli. Dodać drobno pokrojone korzenie buraków, kiedy się podsmażą dodać pokrojone liście buraków. Posiekać koperek i dodać do garnka. Doprawić wszystko pieprzem i solą. Kiedy buraczki będą prawie miękkie wlać odrobinę wody, tak aby przykryła buraki. Dusić do miękkości. Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku. W drugim garnku ugotować w lekko osolonej wodzie młode ziemniaki. Na pozostałym maśle podsmażyć drugą, pokrojoną cebulę i okrasić nią ugotowane ziemniaki.