Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne. Od dawna szukałam takiego przepisu aż w końcu nastał ten piękny dzień:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
z drożdży, cukru, soli, mleka zrobić zaczyn. Do dużej miski wsypać mąkę(ale najpierw radzę wsypać ok 60 dag gdyż ilość mąki musimy ustalić indywidualnie gdyż to zależy od konsystencji ciasta), zaczyn, i miękką margarynę pokrojoną w male kawałki. Wyrobić ciasto
ciasto się nie za dobrze wałkuje gdyż czasami może się przyklejać do wałka. Można albo rozwałkować ciasto, pokroić na kwadraciki, nałożyć odrobinę marmolady i skleić rogi. Można też odrywać kawałeczki ciasta, spłaszczyć i ułożyć na wierzch trochę marmolady. Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku do 200 stopni-ciastka pieką się bardzo szybko i szybko znikają:) Na końcu zimne już ciasteczka posypać cukrem pudrem